نابینایان و ۲۹ حقیقت و دانستنی حیرت آور در مورد آنان
نابینایان : نابینایان از جمله افراد شریف جامعه هستند که شاید به خاطر محدود بودن تعداد این افراد، اطلاعات چندانی در مورد آن ها و ویژگی هایشان نداشته باشیم.
شاید اولین نابینای برجسته ای که به ذهن اکثر ما خطور می کند، هلن کلر باشد که توانست بسیار موفق تر از انسان های سالم زندگی کند. تعداد نابینایان موفق کم نیستند و این افراد توانسته اند علارغم نداشتن بینایی و محدودیت زیاد، کارهای بزرگی انجام دهند.
در این مطلب، دانستنی ها و ویژگی های بسیار جالبی را در مورد نابینایان تقدیم حضورتان خواهیم کرد که امیدواریم مورد توجهتان قرار گیرد. با وای آره همراه باشید:
- از میان ۲۵۳ میلیون نفری که در دنیا دچار اختلال بینایی هستند، ۳۶ میلیون نفر از آن ها کاملا نابینا می باشند.
- ۱ میلیارد نفر از افراد جهان، دچار نوعی از اختلال بینایی هستند که دیدن اجسام نزدیک را برای آنان مشکل می کند.
زندگی نابینایان
- ۸۹ درصد از افرادی که دچار اختلالات بینایی هستند، در کشور هایی زندگی می کنند که سطوح درآمد در این کشور ها پایین یا متوسط است.
- بیش از ۷۵ درصد از ضعف های بینایی شدید یا نابینایی کامل، با مراقبت از سلامتی و بینایی، قابل جلوگیری هستند.
- در سال ۲۰۱۵، درصد اختلالات بینایی از ۴.۵۸ درصد در سال ۱۹۹۰، به ۳.۳۷ درصد کاهش پیدا کرد.
- اصلی ترین اختلالات بینایی عبارتند از آب مروارید ها، دژنراسیون ماکولای وابسته به سن، و عیوب انکساری اصلاح نشده.
اختلالات نابینایی
- در ۲۰ سال گذشته، تعداد افرادی که در جهان بر اثر بیماری های عفونی دچار اختلالات بینایی شده اند، کاهش یافته است.
- در سال های اخیر، محققان رابطه ی بین دیدن و لمس را مورد بررسی قرار داده اند و به این نظریه دست یافته اند که یک شخص به همان اندازه که با دیدن یک جسم می تواند در مورد آن اطلاعات کسب کند، به همان اندازه نیز می تواند با لمس کردن آن، به این اطلاعات دست پیدا کند.
- موزیسین های مشهور از جمله ری کارلوس، ری چارلز، استیون واندر، خوزه فلیسیانو، آرت تیتوم و ویلی مک تل، نابینا بودند.
- مجله رولینگ استون، در لیست ۱۰۰ موزیسین برتر تاریخ، رتبه ی ۱۰ را به ری چارلز داده است. او در ۷ سالگی دچار یک بیماری ناشناخته بنام گلوکوم یا آب سیاه شد که بینایی و شنوایی اش را از او گرفت.
- هلن کلر در ۶ سالگی با مخترع تلفن، یعنی الکساندر گراهام بل ملاقات کرد. این دو، یک عمر با یکدیگر دوست باقی ماندند و کلر، بل را مانند پدرش می دانست.
- در طی دوران بزرگسالی هلن کلر، به منظور سلامتی و اهداف زیبایی، چشمان وی با نمونه های شیشه ای جایگزین شد.
- خواننده مشهور ایتالیایی، آندریا بوچلی، با آب سیاه چشم که در یکی از چشم هایش بوجود آمده بود، متولد شد. او که تا ۱۲ سالگی تنها ۱۰ درصد بینایی داشت، در ۱۲ سالگی، بینایی خود را بطور کامل از دست داد. فیلمی بنام موسیقی سکوت ( محصول سال ۲۰۱۷) به زندگینامه و بیوگرافی آندریا بوچلی پرداخته است.
نابینایان توانمند
- سیستم خوانایی و نوشتاری بریل، که توسط افراد نابینای سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد، از نقطه های برجسته ی پشت سر همی استفاده می کند که نشان دهنده کاراکتر های الفبایی- عددی است. این سیستم به قدری ساده و موزون است که تقریبا همه زبان ها را پشتیبانی می کند.
- سازمان غیرانتفاعی بنیاد آمریکایی نابینایان (AFB)، در سال ۱۹۲۱ ایجاد شد. با وجود هلن کلر به عنوان یکی از اولین سخنرانان AFB، یک موفقیت سریع در سراسر کشور در زمینه جمع آوری کمک های مالی بدست آمد.
نابینایان چگونه زندگی می کنند
- کریس هولمز نابینا، که در حال حاضر عضو پارلمان انگلستان است، جمعا ۱۵ مدال ( ۹ طلا، ۵ نقره، و یک برنز) در بازی های المپیک ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۰ بدست آورده است.
- Sympathetic opthamalia نوعی نابینایی است که در آن، فقط یک چشم آسیب می بیند اما چشم دوم دچار التهاب “سمپاتیک” شده و منجر به کوری در هر دو چشم میشود.
- دلفین ها و خفاش ها از جهت یابی صوتی استفاده می کنند. بطوری که برای حرکت در محیط، به جای قوه بینایی از قوه شنوایی استفاده می کنند. تعدادی از افراد نابینا که دارای این ویژگی هستند نیز شناسایی شده اند. برای مثال؛ یک مرد نابینا بنام دنیل کیش، بصورت مکرر از این ویژگی استفاده می کند و یاد گرفته است که چگونه با به بوجود آوردن صداهایی که اکو بوجود می آورند، در محیط هایی که راه رفتن در آن ها مشکل است، راه خود را پیدا کند.
نابینایان چه می بینند
- علیرغم برخی از تصورات معروف در مورد نابینایان، مطالعات انجام شده نشان می دهد که هیچ تفاوتی در میزان حساسیت به بو، صدا یا تعادل افراد نابینا در مقایسه با افراد بینا وجود ندارد. افراد نابینا تفاوت محسوسی در حس لامسه در مقایسه با افراد عادی نشان میدهند.
- کنشی؛ شخصیت موجود در ویدئو گیم مورتال کامبت، یک استاد شمشیرزن ماهر و نابینا بود.
- بین سال های ۱۹۵۲ و ۲۰۰۵، شش بازیگر به خاطر بازی نقش های افراد نابینا، نامزد دریافت جایزه اسکار شدند که از جمله آن ها می توان به آدری هپبورن، آل پاچینو و جیمی فاکس اشاره کرد.
- در سال ۲۰۱۵، یک میلیون نفر از آمریکایی ها نابینا بودند اما به دلیل پیر شدن گروه نسل انفجار یا بیبی بومی ها، پیش بینی می شود که این تعداد تا سال ۲۰۵۰، دو برابر شود.
- تقریباً از هر ۵۲۰۰ نوزاد در ایالات متحده، ۱ نفر از آن ها یا با میکروفتالمی (چشم های رشد نیافته) یا با آنوفتالمی (یکی یا هر دو چشم از بین رفته است) متولد می شوند. هر دو این نابینایی ها غیر قابل درمان هستند.
انواع نابینایی
- انواع مختلف نابینایی وجود دارد که از جمله آن ها می توان به توانایی دیدن روشنایی یا تاریکی بدون دیدن اشیا بصورت واضح، و همچنین نابینایی تونلی یا لوله تفنگی اشاره کرد. در نابینایی تونلی یا لوله تفنگی، فرد می تواند هر اشیایی را که بصورت مستقیم در مقابلش قرار دارد ببیند و نمی تواند اشیایی را که در دو سمت چپ و راست قرار دارند مشاهده کند.
- طبق شواهد موجود، بیماری تراخم چشمی که می تواند منجر به کوری شود، میتواند توسط پشه ای بنام پشه بازار (bazaar fly) منتقل شود. این حشره، سعی دارد تا غذای خود از اشک چشم انسان و مواد مغذی ترشحات چشم انسان بدست آورد.
تراخم چشمی و نابینایی
- اولین مورد موفق ثبت شده از عمل جراحی آب مروارید که موجب شد فردی که بصورت مادرزاد نابینا بود، بینایی خود را به دست آورد، مربوط به موردی است که ۱۰۲۰ سال پس از میلاد در عربستان اتفاق افتاد.
- دو دانشمند بنام های ریچارد گریگوری و جین والاس در دهه ی ۱۹۶۰ با یکی از اولین افرادی که بینایی خود را بدست آورده بود، مصاحبه کردند. این بیمار به سرعت توانست اشیایی را که هنگام نابینا بودن لمس کرده بود را شناسایی کند و برخی از رنگ ها را تشخیص دهد. پس از گذشت چند روز، بیمار عنوان کرده که کمی از یکنواخت بودن دنیا خسته شده است بخصوص اینکه پس از غروب خورشید این احساس، شدت بیشتری داشته است.