کافئین و ۴۸ حقیقت بسیار جالب در مورد آن که لازم است بدانید!
۱. ۱۰ تا ۲۰ گرم کافئین، یک شخص را خواهد کشت. این مقدار مساوی است با ۴.۶۹ گالن قهوه.
۲. قرصهای رژیمی معمولا حاوی کافئین هستند. برای مثال مصرف دوز روزانه قرص Zantrex-3 مساوی با مصرف ۱۲ فنجان قهوه است.
۳. قهوه معمولا سه برابر بیشتر از چای یا نوشابه، کافئین دارد.
۴. حساسیت به کافئین ژنتیکی است.
۵. برخی از گلها دارای شهدی هستند که داخل آن مقدار کمی کافئین وجود دارد. این شهد یک حالت اعتیاد به وزوز مداوم در زنبورها را بوجود میآورد که باعث دور شدن حشرات دیگر میشود. مطالعات نشان میدهند که کافئین به افزایش حافظه بلند مدت زنبور کمک میکند.
۶. سربازان در جنگهای جهانی اول و دوم، کافئین را به شکل قرص برای مبارزه با خستگی، با خود حمل میکردند.
۷. در قرن هفدهم، استفاده از قهوه به عنوان روشی برای گسترش طاعون توصیه میشد؛ هرچند سایر منابع در آن زمان تاکید میکردند که قهوه موجب سرگیجه، سردرد، لاغری و افسردگی میشود.
۸. مصرف کافئین میتواند فرد مست را هوشیارتر کند اما تاثیرات الکل را از بین نمیبرد. در حقیقت کافئین میتواند برای چنین افرادی خطرناک باشد چرا که ممکن است این احساس را به فرد بدهد که وی میتواند از عهده موقعیتهای دشوار بربیاید.
۹. کشور فنلاند بالاترین میزان مصرفکافئین را در بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است. در این کشور، میزان متوسط مصرفکافئین برای هر بزرگسال در روز ۴۰۰ میلی گرم است. پس از فنلاند بیشترین کشورهایی که میزان مصرف این ماده را دارند عبارتند از سوئد، دانمارک، نروژ، بلژیک، هلند، آلمان، اتریش سوئیس و فرانسه.
۱۰. نه قهوه و نه چای اولین کافئینهایی نبودند که به اروپا وارد شدند. بلکه این شکلات بود که توسط اسپانیاییها از آمریکای جنوبی وارد اروپا شد و به سرتاسر آتلانتیک برده شد.
۱۱. سوخت و ساز کافئین در بدن زنان، ۲۵ درصد سریعتر از مردان است.
۱۲. سوخت و ساز کافئین در کشورهای آسیایی بسیار کندتر از نژادهای قفقازی است.
۱۳. پزشکان کودک تاکید دارند که ۷۳ درصد از کودکان و نوجوانان هر روز کافئین مصرف میکنند. کودکان و والدین اغلب نمیدانند که این ماده حتی میتواند در شکلات، ژله و آدامس نیز وجود داشته باشد. آکادمی پزشکان اطفال آمریکا مصرف کافئین را برای کودکان و نوجوانان توصیه نمیکنند.
من اگر صبحها قهوه نخورم، مانند یک تکه بز سرخ شده میشوم.جان سباستین باخ، آهنگساز معروف آلمانی
۱۴. قهوه، یک ادرار آور است و باعث تکرّر ادرار میشود.
۱۵. درحالیکه طبق باور عموم، مصرف قهوه باعث کاهش آب بدن میشود ( بدن را دهیدراته میکند) اما با این حال مقدار آب موجود در قهوه بیشتر از آن چیزی است که باعث بوجود آمدن عوارض ناشی از کم آبی برای بدن شود.
۱۶. در ایالات متحده، پپسی سالانه ۱.۲ میلیون پوند کافئین در محصول Mountain Dew خود استفاده میکند. شرکتهای کوکاکولا و Diet Coke سالانه از ۳.۵ میلیون پوند از این ماده در محصولات خود استفاده میکنند.
۱۷. دو قرص میگرن اکسدرین، حاوی ۱۳۰ میلی گرم کافئین است.
۱۸. کافئین خالص، یک پودر تلخ و بسیار سمی است.
۱۹. کافئین بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بر روی بدن اثر میگذارد. این ماده بسته به جنسیت، سن، وزن و حتی نژاد، بین ۸ تا ۱۴ ساعت بر روی بدن تاثیر دارد.
۲۰. علاوه بر قهوه و چای، حدود ۶۰ گیاه در جهان وجود دارند که حاوی کافئین هستند.
۲۱. کافئین فعالیت سیستم گوارشی را افزایش میدهد و بسیار اسیدی است. هر دو این عوامل باعث افزایش خطر اسهال میشوند.
۲۲. بدن انسان کافئین موجود در نوشابهها را بسیار کندتر از کافئین قهوه جذب میکند.
۲۳. مصرف بیش از ۱۰۰۰ میلیگرم کافئین در روز، اعتیادی به نام ” کافئینیسم ” را در فرد به وجود میآورد. میزان مصرف متوسط روزانه کافئین در بین تمامی بزرگسالان ایالات متحده حدود ۲۰۰ میلی گرم در روز است. متوسط مصرف این ماده در بزرگسالانی که وابستگی بیشتری به آن دارند ۲۸۰ میلیگرم است.
۲۴. به دلیل اینکه کافئین از بافت انسان به طور کامل عبور میکند، مانند سایر داروهای روانگردان نظیر ماری جوانا در بافت چربی بدن تجمع پیدا نمیکند.
۲۵. قهوه بدون کافئین واقعا بدون کافئین نیست. این نوع قهوه حدود ۸.۶ تا ۱۳.۹ میلی گرم از این ماده را دارد. یک فنجان قهوه دمی معمولی حدود ۹۵ تا ۲۰۰ میلی گرم از این ماده را در خود جای داده است.
۲۶. مطالعات نشان داده است که مصرف یک فنجان قهوه درست ۱۵ دقیقه قبل از خواب باعث ایجاد یک خواب عمیق خواهد شد. این امر موجب افزایش هوشیاری و تمرکز میشود.
۲۷. ساموئل جانسون، شاعر و نویسندهی بریتانیایی یکی از مشهورترین معتادان کافئین در طول تاریخ است. وی در سال ۱۷۵۷ اعتراف کرد که روزانه بیش از ۴۰ فنجان چای مینوشد.
۲۸. قهوه Sprayable Energy نوعی از قهوه به شکل اسپری است که به جای دستگاه گوارش از طریق پوست جذب بدن میشود.
۲۹. دو فنجان قهوه در روز میتواند قوای جنسی مردان را افزایش دهد هر چند بیش از دو فنجان باعث تضعیف قوای جنسی خواهد شد.
۳۰. کافئین برای اولین بار در سال ۱۸۱۹ و بوسیلهی تلاشهای مشترک دانشمند آلمانی، فریدلیب فردیناند رونگه (۱۸۶۷ -۱۷۹۵) و نویسنده معروف، یوهان ولفگانگ فون گوته (۱۸۳۲-۱۷۴۹) کشف شد.
۳۱. کافئین به عنوان یک منبع انرژی به جای گلیکوژن (کربوهیدرات)، به سوزاندن چربی عضلات کمک میکند. اما مصرف بیش از حد این ماده باعث کاهش عملکرد ورزشکاران خواهد شد.
۳۲. انسان شناسان تخمین میزنند که اکثر گیاهان کافئیندار در دوران پارینه سنگی و ۷۰۰،۰۰۰ سال قبل از میلاد کشف شدهاند. انسانهای عهد حجر احتمالا گیاهان حاوی این ماده را میجویدند.
۳۳. تقریبا ۲۵۰ میلیگرم کافئین در روز که معادل ۲ تا ۳ فنجان قهوه است، هوشیاری و تمرکز را افزایش داده، استرس را کاهش میدهد و ممکن است طول عمر را افزایش دهد. همچنین ممکن است به کاهش خطر حمله قلبی نیز کمک کند.
۳۴. مصرف قهوه، به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو و بیماریهای قلبی کمک میکند.
۳۵. رایج ترین کلمات بر روی سیاره زمین و تقریبا در همه زبانها، نام چهار گیاه کافئیندار بزرگ است: قهوه، چای، کاکائو و کولا.
۳۶. مصرف همزمان قهوه و سیگار، ترکیبی مضر برای قلب است.
۳۷. بدن سیگاریها کافئین را ۵۰ درصد سریعتر از غیر سیگاریها تجزیه میکند. به همین دلیل برای اینکه تاثیرات اتفاق افتاده در بدن سیگاریها در بدن غیر سیگاریها نیز اتفاق بیفتد آنان نیاز به مصرف فنجانهای مکرر و بیشتری از قهوه دارند.
۳۸. کافئین ممکن است تحریک جنسی زنان را افزایش دهد. در یکی از مطالعات، موشهای مادهای که یک جرئه از این ماده را دریافت کرده بودند، بیشتر به دنبال رابطه جنسی بودند تا موشهای مادهای که این عنصر را مصرف نکرده بودند. هر چند دانشمندان تاکید داشتهاند که این ماده ممکن است آن دسته از زنانی را تحت تاثیر قرار دهد که به قهوه اعتیاد ندارند.
۳۹. بیش از ۹۸ درصد از مصرف کافئین به صورت نوشیدنی است.
۴۰. تنها یک گرم کافئین (معادل ۶ فنجان قهوه) میتواند باعث ایجاد بیخوابی، بیقراری، احساس زنگ زدن گوش، پریشانی، لرزش، ضربان نامنظم قلب، تب، قرمزی چشم، اسهال و استفراغ شود.
۴۱. مسمومیت شدید با این ماده ممکن است استفراغ، تشنج و خونریزی معده و روده را به دنبال داشته باشد.
۴۲. مطالعات نشان دادهاند که کسانیکه حداقل یک فنجان قهوه در روز مصرف میکنند نرخ خودکشی در آنها ۲۰ تا ۳۶ درصد کمتر است. همچنین کسانیکه در روز کمتر از یک فنجان قهوه مصرف میکنند نرخ خودکشی در آنها ۳۶ درصد بالاتر است.
۴۳.شکلاتهای تیره حاوی مقدار متوسطی از کافئین هستند.
۴۴. ده شغلی که بیشترین مقدار کافئین را مصرف میکنند عبارتند از : ۱) دانشمندان / متخصصان آزمایشگاه ۲) متخصصان روابط عمومی/ متخصصان بازاریابی ۳) مدیران آموزشی ۴) ویراستاران/ نویسندگان ۵) مدیران مراقبت بهداشتی ۶) فیزیکدانان ۷) تهیه کنندگان مواد غذایی ۸) استادان ۹) کارکنان اجتماعی ۱۰) و متخصصان مالی
۴۵. درصورتیکه عنکبوتها در سیستم بدن خود کافئین داشته باشند قادر به تنیدن متقارن تارهای خود نخواهند بود.
۴۶. مطالعات نشان دادهاند که کافئین میتواند به مبارزه با افسردگی کمک کند. هرچند مصرف بیش اندازه این ماده یا مصرف بیش از ۴۰۰ میلی گرمی از آن در روز، موجب افزایش خطر افسردگی میشود.
۴۷. این ماده میتواند بصورت جزئی متابولیسم را افزایش دهد اما شواهد کافی مبنی بر اینکه این ماده میتواند در بلند مدت منجر به کاهش وزن شود وجود ندارد.
۴۸. کافئین، پر استفادهترین مخدر جهان است. در این میان، الکل رتبه دوم و نیکوتین رتبه سوم را دارد.